Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vinarija Budimir proslavila svoj novitet – Prokupac boje Lila

Vinarija Budimir proslavila svoj novitet – Prokupac boje Lila

 

Vino Budimir je 29.10. 2015. godine u restoranu Steak&Wine Bar zajedno sa svojim kolegama vinarima  proslavilo svoju novu etiketu Prokupac Boje Lila, vino od 100% prokupca iz samo jednog, stogodišnjeg vinograda. Vino je iz 2009. godine, odležavalo je 4,5 godine u srpskom hrastu, a nakon toga još godinu dana u boci. Negovano je u slavu župskog nasleđa, na tradicionalan način na koji je deda Buda proizvodio svoja vina po ugledu na prethodne generacije.

Večera je započeta uparivanjem vina Tamjanika Budimir, Margus Margi, I kao da si anđeo i Triada crvena sa tradicionalnim srpskim jelima, a na kraju večere su vinari dobili priliku da uživaju u Boje Lila uz glavno jelo.  Vino Budimir je ovu priliku takođe iskoristio kako bi sa kolegama iz drugih vinarija proslavio zajednički rad i zalaganje za uzgoj i promociju autohtonih srpskih sorti među kojima se nalazi i prokupac.

photo by ivana cutura (9) photo by ivana cutura (10)

Među vinarijama koje su bile u mogućnosti da se pristvuju večeri bili su : Aleksadrović, Temet, Cilić, Aleksić, Pusula, Podrum Janko, Jeremić, Jagodinska vinarija, Radenković, Rajković, Belo Brdo, Virtus, Imperator.

Za vreme večere vinari su mogli da uživaju i u sjajnoj muzici i zvuku gitare Nenada Zlatanovića.

 photo by ivana cutura (12) photo by ivana cutura (50)

Ova večera je bila sjajna prilika za druženje srpskih vinara i razmenu iskustva u gajenju autohtonih sorti i predstavljanju srpskog vinarstva u svetu. Tim vinarije Budimir se zahvaljuje svim kolegama koji su svojim prisustvom uveličali ovo lepo veče i nada se da će biti još mnogo prilika za ovakva vinska druženja.

 

Izvor informacija: Vino Budimir