Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

“Grand Cuvee” vinarije “Domaine Lepovo” proglašeno svetskim šampionom među crvenim vinima

“Grand Cuvee” vinarije “Domaine Lepovo” proglašeno svetskim šampionom među crvenim vinima

Makedonsko vino “Grand Cuvee” butik vinarije “Domaine Lepovo” berba 2013. godina potvrdilo je svoj visoki renome ponevši titulu “svetski šampion” u kategoriji suvih crvenih vina na 58. međunarodnom vinskom takmičenju “Vino Ljubljana 2016″.

 

Beograd 24.06.2016 – Makedonsko vino “Grand Cuvee” butik vinarije “Domaine Lepovo” berba 2013. godina potvrdilo je svoj visoki renome ponevši titulu “svetski šampion” u kategoriji suvih crvenih vina na 58. međunarodnom vinskom takmičenju “Vino Ljubljana 2016″.
Ovo vino, koje je deo portfolija premijum vinarije “Domaine Lepovo” izdvojilo se kao šampion među 412 vina iz 21 zemalje koje su učestvovale na godišnjem međunarodnom festivalu najboljih vina, koje se tradicionalno održava u Ljubljani.

h0jojwgy

Vino Domaine Lepovo Grand Cuvee je savršeno izbalansirana kupaža tri sorte visokog kvaliteta – Vranac, Cabernet Sauvignon i Merlot. Vino je kreacija svetski poznatog vinskog majstora Filipa Cambia i na svaki način predstavlja istinski moćno vino jedinstvenog karaktera. Celokupan proizvodni proces se odvija u vinariji “Domaine Lepovo”, koja je na posedu na kojoj se nalaze vinogradi gde je omogućena maksimalna kontrola kvaliteta. Kvalitetu ovog vina doprinosi njeno starenje u novim elitnim (ICON) francuskim barik buradima u trajanju od 15 meseci. Sve ove karakteristike imaju deo ekskluzivnosti i visoku vrednost ovog vina, koje je dostupno u limitiranoj seriji od 20.000 boca.
Premium vinarija “Domaine Lepovo” u svom portfoliju imaju tri brenda: “Chardonnay”, koji je predstavljen tržištu 2014. godine “Pinot Noir” i “Grand Cuvee” koja su se pojavila na tržištu 2015. godine. Sva vina odleže isključivo u novim ICON buradima, i to “Chardonnay” u toku od 6 meseci, “Pinot noir” 12 meseci.
“Vino Ljubljana” je vinsko takmičenje koje se održava još od davne 1955. godine i jedno od 10 vodećih svetskih vinskih takmičenja. Ovogodišnju selekciju najboljih vina testiralo je 40 degustatora iz 14 zemalja, uključujući i Makedoniju, a prema pravilima Međunarodne organizacije za vino (OIV) i Međunarodne asocijacije enologa (UIE) iz Pariza, Francuska.

Izvor informacija:Tikveš vinarija