Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Dušica Rose 2014 ponela titulu Best Buy

Dušica Rose 2014 ponela titulu Best Buy

Dušica Rose 2014, vinarije Matalj, ponela je laskavu titulu Best Buy, specijalizovanog magazina za vinsku i grastro kulturu Vino & Fino

Na nedavno održanoj degustaciji roze vina, u organizaciji magazina Vino i Fino, Best Buy titulu, Dušica rose je ponela zahvaljujući dobrom odnosu cene i kvaliteta…Naša preporuka!

 

GROŽĐE
100% Gamay

VINOGRAD
Od probranog grožđa iz različitih vinograda na potezima Negotinskog vinogorja, poznatim po zasadima ove francuske sorte, nastaje vino Dušica.
U podneblju sa velikim brojem sunčaniih dana i malo padavina ukomponovanim sa potezima siromašnog zemljišta u vinogradu dobijamo grožđe koje daje ovaj fantastično osvežavajući roze. Vino je dobijeno klasičnim postupkom za dobijanje rože. Nakon kratke hladne maceracije koja je presudna za dobijanje željene boje i stila vina, usledila je kontrolisana hladna fermentacija u trajanju od 10 –tak dana. Po završteku fermentacije vino je negovano kratko na plementiom talogu radi postizanja balansa i dugovečnosti vina. Pre punjena vino filtrirano.

OPIS
Vino boje nara. Odiše svežinom i osvaja svojim nežnim mirisom svežih jagoda, crvenih ribizli i višanja. Na palatu veoma glatko, vibrantno i voćno. Vino karakteriše duga i čista, voćna završnica. Ovo je veoma nežan, svež i lepršav roze, ali u isto vreme ozbiljno vino što dokazuje njegova snaga i punoća. Ovo je naše najzahvalnije vino za uparivanje sa hranom i preporučujemo ga uz pice, paste, laganija mesa i sezonske salate, ali i kao odličan aperitiiv naročito tokom letnjih meseci.

Untitled-2

Izvor informacija: Vinarija Matalj