Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

VRANJSKA BERBA MEDALJA

VRANJSKA BERBA MEDALJA

Vinarija Aleksić je dvadeset prvog septembarskog dana okupila svoje prijatelje i ljubitelje vina kako bi sa njima obeležila ovogodišnju berbu. Svi posetioci su uživali u novom ambijentu degustacione sale, koja je tada svečano otvorena. Pored degustacione sale otvorena je i barik sala, sa novom bankom vina. U vinariji naglašavaju da će se truditi da obeležavanje berbe postane tradicija i na jugu Srbije, u Vranjskom kraju koji ima dugu vinsko-vinogradarsku tradiciju.

2

Još jedan povod za slavlje su svakako nagrade, za koje se saznalo neposredno pred ovaj događaj. Na jednom od najprestižnijih ocenjivanja vina na svetu, održanom u Beču pod nazivom AWC još jedom su svoj kvalitet i svoju jedinstvenost potvrdila vina Aleksić vinarije iz Vranja.

Barbara-i-BonacaLE

 

 

 

- Srebro za Barbaru (Muskat hamburg & Cabernet sauvignon)


- Zlato za Bonacu limited (Chardonnay barique)

 

 

 

 

 

 

 

Među prijavljenih 12 999 vina iz 39 zemalja sveta, samo još jednom potvrđuju ženski princip i ozbiljnost u njihovom pristupu vinu.

1

Ovu mladu vinariju vode tri mlade žene koje uspešno i odlično proizvode vina već nekoliko godina. Njihovo prvo pojavljivanje izazvalo je mnogo predrasuda da li žene mogu i umeju da kreiraju vina. Rekli bi smo da ih zlatna vremena već čekaju.