Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Vinarija Tikveš – Zlato Makedonije

Vinarija Tikveš – Zlato Makedonije

Vinarija Tikveš postigla je veliki uspeh na najpoznatijim svetskim takmičenjima vina. Vrhunska vina “Tikveš” osvojila su 34 nagrade na 7 svetskih takmičenja vina.  

U izuzetno oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, vrhunska vina “Tikveš” i “Domaine Lepovo” osvojila su 34 medalje i priznanja na sedam različitih velikih takmičenja u ovom delu godine među kojima se nalaze ,,Decanter,, i ,,International Vine Challenge” koja se održavaju u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Belgiji.

Na ovim takmičenjima, nagrade su dobila vina iz premijum segmenta “Tikveš” i vinarija “Domaine Lepovo”. Većina pobedničkih vina je iz berbe 2014 godina, koja je bila veoma nepovoljna zbog vremenskih uslova i imala je veliki uticaj na kvalitet grožđa u svetu. Uspeh je utoliko veći ako se uzme u obzir činjenica da je konkurencija bila sastavljena od vina iz berbe starijih proizvodnih godinama kada su vremenski uslovi bili daleko povoljniji za kvalitet grožđa i vina. Ovo je je još jedan pokazatelj da “Tikveš” ima vrhunsku tehnologiju, stručnost i znanje pri uzgajanju vinove loze i proizvodnji vina što čini izuzetnu visoku vrednost.

tikveš

Zlatne medalje dobila su vrhunska roze vina iz serije “Aleksandria Cuvee”  i Classic, kao  i crveno vino “Aleksandria Cuvee”  koje je pobedilo na takmičenju “Rose du Monde” u Francuskoj i “Concours Mondial” u Belgiji. Već tradicionalno dobijaju prestižne nagrade i terroir vina “Bela Voda” i “Barovo” i gotovo sva vina iz premijum serije Special Selection kao i ekskluzivna vina “Domaine Lepovo”.

“Da bi dobili ova priznanja na takmičenjima gde su prisutni svi oni koji nešto znače u svetskoj industriji vina, znači da zaista imate vina koja zaslužuju da budu istaknuta po kvalitetu i jedinstvenosti na svetskom nivou. Ovaj uspeh naših vina jača napore na se poveća izvoz flaširanih vina na najvažnija svetska tržišta i istovremeno doprinosi jačanju ugleda čitave makedonske vinske industrije što je jedan od naših strateških ciljeva”, ističe generalni direktor vinarije” Tikveš “Igor Ilievski.

Domaine Lepovo Mock up FInal Pinot Noir

 Treba naglasiti da je vino “Domaine Lepovo Pinot Noir” osvojilo je zlatnu medalju na najvećem vinskom takmičenju održanom u Nemačkoj “Mundus vini”. Istovremeno, ovo vino se nalazi od nedavno na  vinskim kartama u prestižnim restorananima i vinotekama u Srbiji u društvu sa vrhunskim vinskim sekcija. Na istom takmičenju, koje je jedno od najcenjenijih u svetu, osvojilo je srebrnu medalju i vino “Domaine Lepovo Chardonne” berba 2014. godina.

Za neupućene Domaine Lepovo je nova butik vinarija, vinarije Tikveš. Ova vinarija malog kapaciteta, prva je te vrste na ovim prostorima i po ugledu na francuske butik vinarije okrenuta je ograničenoj proizvodnji sa ciljem da proizvodi isključivo na vina najvišeg kvaliteta.

Osvojena priznanja na ovim takmičenjima su velika preporuka za makedonsko vino u vinskim kartma restorana i na policama u komercijalnim mrežama širom sveta.     

  Domaine-Lepovo-Pinot-Noir

Izvor informacija: Vinarija Tikveš