Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Cigare kao stil života

Samo nekoliko stvari su predmet takve strasti.
Jedno je sigurno: Jako malo ljudi nema nikakvo mišljenje o cigarama! Uživaoci cigara izražavaju stav, pomalo oprečan, pomalo “na ivici”. Uživanje u dobroj cigari je osećaj luksuza; čašćavanje samog sebe poslasticom u kojoj se lagano uživa. Senzacija ukusa koju izaziva dobra cigara nije nalik ni jednoj drugoj. To je jedan od razloga zbog kojih je tako teško opisati aromu cigare. Istraživanje je ključna reč u opisu onoga čime se bavimo.

Kako da na pravi način započnemo sa cigarama?

Kada budete uživali u desetak i više cigara, vođeni kroz svet plavičastog dima i uz dobre instrukcije, znaćete više od mnogih pušača cigara. Čak i od veterana!
Malo ćemo pričati o tome kako se cigare prave, tako da ćete proširiti svoj arsenal termina. Naučićete osnove kako da izaberete, pripremite i uživate svoju cigaru, izvlačeći iz nje maksimum užitka. Govorićemo o tome šta je dobra podrška za vaše cigare, od pića do opreme.
Naučićete kako da sprečite širenje zabluda i neistina i kako da otklonite sve greške u uživanju, koje su posledica neznanja i površnosti uživalaca, a dovoljno su prisutne i ugrožavaju tradiciju koja datira stotinama godina u nazad. Ono što je mnogo važnije, naučićete kako da svoju strast prenesete na druge i da im omogućite da u tome uživaju na pravi način.
Neznanje i strah od nepoznatog, uz malo zavisti i ljubomore zajedno, stvorili su negativno mišeljenje o cigarama i o uživaocima.
Jedno je sigurno cigare su life style!
Uz prijatelje, dobro piće i dobru muziku, cigare će postati vaša osnova hedonističkog pogleda na svet. Čisto uživanje.
Zato nećemo koristiti izraz PUŠENJE, jer je pušenje štetno za zdravlje. Ovde ćemo govoriti o UŽIVANJU. Za to, postoji dobar razlog. Mnogi PUŠAČI cigareta nikada neće postati UŽIVAOCI, a znamo mnogo iskrenih UŽIVALACA cigara koji ne puše cigarete. Iskustva su pokazala da su ovi drugi mnogo posvećeniji UŽIVANJU. Njihov odnos prema duvanu i cigarama je isti kao i onaj koji gaje ljubitelji dobrog vina. Žele da probaju što više različitih, a da skupljaju one odlične. Iz svoje kolekcije ne uzimaju lako primerke, jer biraju priliku za svaku od njih, iako imaju one koje su za svaki dan.